Wat er is geweest en wat er gaat komen

Praktijk Sorghvliet

Het nieuwe jaar is inmiddels alweer enkele weken onderweg. We zijn na onze vakantie direct weer aan de slag gegaan met het helpen van onze cliënten. Toch wilden we wel de tijd nemen om even terug te blikken op de afgelopen periode. Het is namelijk 10 jaar geleden dat wij voor het eerst onze locatie zagen. Daarnaast willen we vooruit kijken naar wat er dit jaar staat te gebeuren. 2019 wordt voor ons het jaar van vernieuwing, maar ook loslaten.

10 jaar geleden…

In januari 2009 waren we onderweg van Barneveld naar ons toenmalige huis in Veenendaal. Tijdens deze rit kwamen we langs een boerderij aan de Klomperweg. Door de aanblik van deze locatie wakkerde onze verlangen aan naar het buitenleven. Graag zouden we meer ruimte en vooral ook meer groen willen. Via internet kwamen we er vervolgens achter, dat deze boerderij te koop stond. Dus zijn we er weer naar toe gereden en hebben we de boerderij bezichtigd. Op het moment dat we naar binnen liepen, wisten we: “Dit voelt als ons nieuwe thuis.” Na het contact met de handelaar werd ons de koop gegund en hebben we het boerderijtje verbouwd tot het nu bekende Sorghvliet. We zijn daarbij geïnspireerd door de boeken van Jacob Cats.

Sorghvliet tot nu

In de jaren die achter ons lagen hebben we vooral steeds gevoeld dat we een goede keuze hebben gemaakt. Het wonen in het buitengebied heeft een helende en rustgevende werking op iedereen. Daarbij voelden wij dat al deze ruimte en rust gedeeld kon worden met andere mensen. En gelukkig zijn we hier in geslaagd, want nu kunnen we dit delen met onze cliënten. Wekelijks komen er mensen die om de meest uiteenlopende redenen, aan zichzelf willen werken. Loslaten van opgesloten pijn, het ervaren van rust en ontspanning, even niets meer te moeten. Dit heeft een helende werking op ieders basisvertrouwen.

Het afgelopen jaar

Met name het afgelopen jaar is Praktijk Sorghvliet behoorlijk gegroeid. Vanwege het grote aantal cliënten zijn we gegroeid in het aantal medewerkers, maar ook hebben we meer therapieruimte. Naast de CREF methode, EMDR en speltherapie, hebben we gezins- en opvoedcoaching aan onze diensten toegevoegd. We zijn met elkaar erg dankbaar, maar ook trots dat we zoveel cliënten hebben mogen helpen in het ontwikkelen van hun leven. Iedereen neemt zijn eigen problematiek mee, maar op Sorghvliet leren we loslaten, herstellen en vooruitkijken.

2019, het jaar van vernieuwing

Na 10 jaar gebruik te hebben gemaakt van alles wat onze boerderij te bieden heeft, zijn we op het punt dat we gaan vernieuwen. We beginnen deze vernieuwing met het vervangen van het woonhuis. De oude boerderij zal worden weggehaald om plaats te maken voor een nieuwe landelijke woning die beter aansluit bij onze huidige woonwensen. De werkzaamheden zullen volgens de huidige planning plaatsvinden tussen maart en september. Bij voorbaat willen we al onze bezoekers en cliënten om hun begrip vragen, wanneer de werkzaamheden enige overlast veroorzaken.

Wanneer we terug kijken op het verleden, zijn we dankbaar voor al het goeds wat we hebben mogen bereiken. Daarbij hebben we ons persoonlijk ook verder ontwikkeld, mede door de prachtige locatie. Nu gaan we vernieuwen en kijken we vooruit. Laat u samen met ons ook los en kijkt u mee naar de toekomst?

Wat er is geweest en wat er gaat komen