Het belang van de start van ons leven

Wat voor persoon je ook bent, en hoe je leven ook verloopt, je bent als mens geboren en ter wereld gekomen. De manier waarop is wel voor ieder persoon anders. De start van ons leven is belangrijk omdat dit bepaald hoe wij in het leven staan en met zaken omgaan. Hoe dit precies zit? Je leest het in dit artikel.

De start van ons leven

Er zijn zoveel soorten mensen met ieder een ander karakter en persoonlijkheid. De start van ons leven is de conceptie waarbij een foetus gevormd gaat worden in de baarmoeder. Tijdens de zwangerschap is een foetus volop in ontwikkeling. Als levend wezen start al snel het bewustzijn van de omgeving. Iedereen kent de voorbeelden van ongeboren baby’s die reageren op een bekende stem. Maar niet alleen geluiden beïnvloeden een ongeboren kind. O.a. de voeding, spanningen en gedragspatronen van zowel de moeder als de vader zorgen dat de baby zich op een bepaalde manier ontwikkeld. Een bevalling is de volgende kritische fase. Het gemak of juist de moeite van de bevalling of de houding van de baby zijn allesbepalend.

Herhaling van zetten

De start van ons leven heeft ons dus gevormd toen we in de baarmoeder ontwikkelden. De bevalling heeft vervolgens nog een stempel op ons gedrukt. Gedurende ons leven wordt ons gedrag hierdoor beïnvloedt. Door aangeleerde patronen uit de ‘baarmoedertijd’ gaan wij op onze eigen manier met bepaalde situaties om. Het effect van de start van ons leven is ingekapseld in ons brein. Zolang we daar niets aan veranderen blijven we op deze aangeleerde manier met prikkels omgaan.

Lezing Anna Verwaal

Anna Verwaal is een bekende Geboorte Consulent die internationaal veel bekendheid geniet vanwege haar kennis over zwangerschappen en geboorten. Recent hebben wij een lezing bijgewoond vanuit onze fascinatie voor de prenatale vorming van de mens. In aansluiting op onze kennis over traumaverwerking en de therapie ervan, hebben wij veel geleerd over alles wat er voor de geboorte plaatsvindt. De kern van de lezing was dat ieder mens al wordt gevormd door de omstandigheden van de conceptie, zwangerschap en geboorte. Gaan er steeds dingen mis in je ontwikkeling of in die van je kind? Dan is het belangrijk dat de prenatale omstandigheden worden besproken.

De juiste therapie

Als Praktijk Sorghvliet staan we voor de kwaliteit van onze behandelingen. Jarenlang benaderen wij iedere persoon vanuit op een therapeutische manier die gericht is op de toekomst van de cliënt. Om steeds terugkerende problematiek aan te pakken richten wij ons altijd op de start van het leven van de cliënt. Dit betekent dus ook dat ouders soms nodig zijn om de omstandigheden van conceptie, zwangerschap en geboorte uit de doeken te doen. De juiste therapie laat geen zaken onbesproken maar neemt alle blokkades weg voor een beter leven voor cliënt en omgeving.

De lezing van Anna Verwaal heeft eraan bijgedragen dat wij bevestiging hebben dat we de omstandigheden van vroeger moeten onderzoeken. Dit draagt bij aan de levenskwaliteit van onze cliënten en de mensen die daar om heen staan.

Meer weten?

1. Website Anna Verwaal: http://www.fromwombtoworld.com/
2. Neem contact op: info@praktijk-sorghvliet.nl

Het belang van de start van ons leven