Gezins- en Opvoedcoaching

Gezins- en Opvoedcoaching

Praktijk Sorghvliet biedt ook gezins- en opvoedcoaching aan. Wij doen dit vanuit het principe dat de ouders of voogden verantwoordelijk om hun kinderen te ondersteunen richting de volwassenheid. Maar opvoeden is één van de moeilijkste taken die een volwassene kan hebben. Daar komt bij dat opvoedingsproblemen eerder onoverkomelijk lijken als u er middenin zit. Dit wordt versterkt door de maatschappij om ons heen omdat er kritisch naar u en uw kinderen wordt gekeken. Op momenten dat de opvoeding onmogelijk lijkt en tips die u op internet vindt, of de adviezen van uw omgeving, niet helpen, dan is er gezins- en opvoedcoaching. 

 

Wat biedt gezins- en opvoedcoaching u?

We beginnen altijd met een intakegesprek. Dit kan telefonisch zijn of tijdens een afspraak met één van onze coaches. Wij bieden u een luisterend oor en geven u direct tips mee om het voor u en uw kind dragelijker te maken. Aan de hand van de problematiek gaan wij op zoek naar de oorzaak van de problemen. Op basis daarvan maken we een behandelplan en begeleiden wij in het opvoeden. Daarbij is de doelstelling dat wij u coachen totdat de opvoeding van uw kind geen zware opgave meer is. Afhankelijk van de situatie zetten wij onze andere diensten in om u en/of uw kind te helpen. Wij zullen altijd respectvol met uw situatie omgaan en oog hebben voor de emoties die kunnen spelen.

Wanneer een coach inschakelen?

  1. Als uw kind ongelukkig blijft;
  2. Als de opvoeding voor u te zwaar wordt;
  3. Als alle adviezen niet meer helpen;
  4. Als de spanning u te veel wordt;
  5. Als u niets anders meer weet.
Gezins- en Opvoedcoaching

Wilt u ook graag uw kind een zo goed mogelijke opvoeding geven? Vul dan ons aanmeldingsformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Heeft u alleen een vraag? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of stuur een e-mail.