Over ons

Wie zijn wij?

 

cora profielfotoCora van Schaik-Groen is na ongeveer 18 jaar les aan kleuters te geven door gaan studeren en heeft het diploma speciaal leerkracht aan de Hoge school van Utrecht gehaald. Daarna de opleiding orthopedagogiek aan de Universiteit van Leiden met als Master de specialisatie Neuropsychologie. In 2011 een eigen praktijk begonnen: Sorghvliet. In 2013 diploma speltherapeut behaald aan de Christelijke Hogeschool te Ede. Naast speltherapie werkt zij ook nog voor een deel als orthopedagoog met o.a. diagnostiek bij intelligentiebepaling en pedagogische begeleiding bij opvoedproblematiek. Ook verzorgt zij cursussen voor zowel ouders als scholen. Inmiddels is Cora ook gespecialiseerd als CREF-behandelaar.Haar speciale interesse: hechtingsproblematiek.

 

 


martine profielfotoMartine Bloem. Is een christelijke, betrouwbare vrouw met ruime ervaring in, en passie voor het werken met kinderen. Ze is getrouwd en heeft drie dochters. Na de Pabo heeft ze jarenlang gewerkt in de kinderopvang en als docente Muziek op School. Haar kracht ligt in het begeleiden van kinderen in 1 op 1-situaties, die zij graag helpt in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. O.a. door haar grote empathische vermogen is zij in staat om een veilige plek te creëren voor kinderen waar ze hun verhaal al spelend kunnen doen. Momenteel studeert Martine aan de CHE en verwacht zij dit jaar haar diploma tot Speltherapeut te behalen. Sinds oktober 2016 is zij werkzaam bij Praktijk Sorghvliet als speltherapeut i.o. “Ik vind het bijzonder dat ik getuige mag zijn en bij kan dragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarnaast vind ik een goede samenwerking met ouders van essentieel belang, zodat het kind optimaal profijt kan hebben van de therapie.”

 


Bea TammingaBea Tamminga -Nitrauw is woonachtig in Barneveld met haar man en heeft vijf kinderen die inmiddels uit het huis zijn. Daarnaast heeft zij zeven kleinkinderen. Reeds meer dan 30 jaar is zij werkzaam in het basisonderwijs. Als kleuterjuf begonnen en de passie voor het jonge kind is nooit meer weggegaan. De ontwikkeling van het kind boeit haar. Zij heeft veel kinderen individueel begeleid en ontdekte dat er vaak een dieper probleem dan het leren is, namelijk op sociaal en emotioneel gebied. Daarom is zij in 2011 de studie speltherapie gaan volgen. Zij wist hoe belangrijk spel voor kinderen is, maar daar ontdekte ze dat spel ook helend is en dat een kind de regie over zijn leven (terug) kan krijgen. In 2014 heeft zij als speltherapeut bij de Twentse Zorgcentra gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2015 werkt zij bij Praktijk Sorghvliet. In 2016 heeft Bea het certificaat voor EMDR gehaald. Ook heeft zij een cursus traumaverwerking gedaan.“Iedere levensovertuiging respecteer ik in de spelkamer. Mijn overtuiging is het christelijke geloof. Van daar uit wil ik leven en werken.”


Jolanda Mocking is een counselor, coach, psycho-energetisch therapeut, CREF methode behandelaar en Kindertolk. Na jaren in de financiële sector gewerkt te hebben, is zij een andere weg ingeslagen. Zelf heeft ze ervaren dat veel vrouwen een hectisch leven leiden en steeds veel ballen in de lucht moeten houden. Velen ervaren het effect dat anderen het vanzelfsprekend vinden dat zij alles kunnen en zullen regelen. Door schade en schande heeft Jolanda geleerd om zichzelf serieus te nemen. Vanuit die levensles is zij begonnen met het helpen van andere vrouwen. Jolanda heeft als missie om vrouwen weer te laten stralen en de sprankeling in hun leven terug te brengen. Zij helpt anderen op een praktische en doelgerichte manier naar rust, ontspanning en genieten. Jolanda is door haar kennis en ervaring een welkome aanvulling voor Praktijk Sorghvliet.

 


Intelligentie test

Soms moet meer duidelijkheid komen over het cognitieve functioneren van uw kind (6-16 jaar), bijvoorbeeld i.v.m. diagnose, indicatie of schoolkeuze. Praktijk Sorghvliet biedt in dat geval een intelligentie test aan. Dit is een vast traject bestaande uit 2,5 uur onderzoek, verslaglegging en een afsluitend gesprek van 1 uur waarin uitleg en adviezen ruim aan bod komen.

intelligentie test

Partners

Naast de diensten die wij zelf aanbieden, hebben wij partners die ook een bijdrage kunnen leveren aan een uitgebalanceerd leven.

 

Renske Massage & Reflexologie

Renske massageTer aanvulling op een therapie kan een massage

of andere ontspanningsmethode bijdragen aan uw

herstel/ontwikkeling. Wij raden u daarom Renske

Massage & Reflexologie aan.

 

 

Opleidingsinstituut CREF methode

IKEV

 

 

 

 

 

Poppenvilla Liliane

 

 

Circle of Spirit

Circle of Spirit