Over ons

Wie zijn wij?

 

cora profielfotoIk ben Cora van Schaik-Groen. Na ongeveer 18 jaar voor de kleuterklas te hebben gestaan ben ik gaan door studeren en heb ik het diploma speciaal leerkracht aan de Hoge school van Utrecht gehaald. Daarna de opleiding orthodedagogiek aan de Universiteit van Leiden met als Master de specialisatie Neuropsychologie. In 2011 ben ik Praktijk Sorghvliet begonnen. In 2013 mijn diploma gehaald voor speltherapeut aan de Christelijke Hogeschool te Ede. Naast speltherapeut werk ik ook nog voor een deel als orthopedagoog met o.a. diagnostiek bij intelligentiebepaling en pedagogische begeleiding bij opvoedproblematiek.Ook vind ik het prachtig om cursussen aan ouders te geven. Inmiddels ben ik ook gespecialiseerd als CREF-behandelaar. Van daaruit begeleid ik mensen in het versterken van hun basisvertrouwen. Ik ben nu bezig met de bijscholing pre- en perinatale CREF-behandelaar en van daaruit kunnen we ook baby’s behandelen in hun hechtingsproblematiek. 

 


Ik ben Bea Tamminga en ik woon met mijn man in Barneveld. Samen hebben we 5 kinderen groot gebracht en daardoor een schat aan ervaring opgedaan. Meer dan 30 jaar ben ik met veel plezier werkzaam geweest in het basisonderwijs. Ik ben daar begonnen als kleuterjuf en de passie voor het jonge kind is bij mij nooit verdwenen. Vooral het spel en de ontwikkeling van het kind boeien mij enorm. Dat is ook de reden dat ik de opleiding speltherapie ben gaan volgen.  Daar heb ik ook ontdekt hoe helend spel is en hoe het kind door spel de regie over zijn eigen leven (terug) kan krijgen. Hoe mooi is dat! In 2014 heb ik als speltherapeut bij de Twentse Zorgcentra gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2015 werk ik bij Praktijk Sorghvliet. In 2016 heb ik het certificaat EMDR gehaald en heb verdiept in traumaverwerking en hechting en ook in de CREF-methode. Bijscholen en intervisie met andere collega’s vind ik heel belangrijk. Ik leef en werk vanuit mijn christelijke levensovertuiging maar iedere andere levensovertuiging respecteer ik in de spelkamer.

 


Ik ben Jolanda Mocking. Jarenlang heb ik in de financiële dienstverlening gewerkt totdat ik in 1999 een andere weg ingeslagen ben en mijn coachpraktijk begon. Aanvankelijk als voedingscoach. Ik merkte dat er in plaats van een gewichtsprobleem, vaak sprake was van een emotioneel probleem. Zo heb ik mijn werkterrein verlegd naar de begeleiding van mensen die problemen ervaren op sociaal/emotioneel gebied. Ik heb diverse opleidingen, cursussen en trainingen gevolgd. Ik ben counselor, coach, psycho-energetisch therapeut, CREF-methode behandelaar en Kindertolk. Ik studeer nu pedagogiek aan de Hogeschool Utrecht. Sinds april 2017 werk ik als CREF-methode behandelaar bij Praktijk Sorghvliet. Uitgangspunten zijn voor mij veiligheid, vertrouwen, humor, sensitiviteit en responsiviteit. ”Ik wil een kind benaderen vanuit mijn hart zodat het kind zich gezien voelt en warmte en respect ervaart.  Een kind heeft het nodig om zich veilig en geborgen te voelen om zich vrij te kunnen uiten, zichzelf te zijn en tot ontwikkeling te komen. Dan komt het unieke karakter van een kind tot leven”.

 


Mijn naam is Jantien Oppewal. Ik heb ruim 10 jaar gewerkt in het (speciaal) onderwijs. Daar heb ik veel ervaringen op gedaan met zeer verschillende kinderen en ouders. Mijn hart, interesse en kracht ligt vooral bij kinderen die op sociaal emotioneel gebied hulp kunnen gebruiken. Daarom heb ik de opleiding speltherapie gevolgd. Ik ben getrouwd, heb 3 zonen en (buiten) spelen, samen uitdagingen aangaan en oplossen staat centraal binnen ons gezin. In 2018 ga ik meer leren over de CREF-methode.

 

 


Lydia van den Berg

Mijn naam is Lydia van den Berg en dit is mijn hond Bo. In 2017 heb ik de opleiding Dier&Management afgerond op het Aeres te Barneveld. Ondertussen heb ik meer gezien van de toevoeging die dieren kunnen hebben in het proces van mensen met een hulpvraag. Hier ligt dan ook mijn interesse en toekomst in. In 2019 ga ik meer leren over het coachen en spiegelen met honden. Nu werk ik als management assistent en dierverzorger bij Praktijk Sorghvliet en zo rol ik als maar meer in het therapeutische vak. Bo is altijd aan mijn zijde als ik aan het werk ben, vaak ligt ze op kantoor of in de wachtkamer en daar vormt ze met haar lieve, zachte, eigenzinnige karakter bij de cliënten een mooie brug naar afleiding en ontspanning.

 

 


Intelligentie test

Soms moet meer duidelijkheid komen over het cognitieve functioneren van uw kind (6-16 jaar), bijvoorbeeld i.v.m. diagnose, indicatie of schoolkeuze. Praktijk Sorghvliet biedt in dat geval een intelligentie test aan. Dit is een vast traject bestaande uit 2,5 uur onderzoek, verslaglegging en een afsluitend gesprek van 1 uur waarin uitleg en adviezen ruim aan bod komen.

intelligentie test

Partners

Naast de diensten die wij zelf aanbieden, hebben wij partners die ook een bijdrage kunnen leveren aan een uitgebalanceerd leven.

 

Renske Massage & Reflexologie

Renske massageTer aanvulling op een therapie kan een massage

of andere ontspanningsmethode bijdragen aan uw

herstel/ontwikkeling. Wij raden u daarom Renske

Massage & Reflexologie aan.

 

 

Opleidingsinstituut CREF methode

IKEV

 

 

 

 

 

Poppenvilla Liliane

 

 

Circle of Spirit

Circle of Spirit